neděle 16. února 2014

Kateřina Janouchová - Kniha o orgasmu

Před čtyřmi roky vyšla malá červená knížečka od Kateřiny Janouchové – Kniha o orgasmu s podtitulem Vše o umění jak dosáhnout orgasmu.

Má 192 stran, tvrdou vazbu, hezký, jednoduchý a stylový design. 

Kniha je rozdělená na dvě hlavní kapitoly – Ženský orgasmus a Mužský orgasmus. Tomu ženskému je věnována větší část a mně to vůbec nevadí. Přece jen si to koupí spíš ženy. Z mé vlastní zkušenosti, každý chlap, kterému jsem to dala číst, nebyl moc nadšený, že by měl trávit chvíle teoriemi a ne praxí. 
Na začátku obou kapitol se autorka věnuje tělovědě a funkci orgánů. Poté už najdeme očíslovaná fakta např. ,,Co víme o poštěváčku“ a rady, jmenujme za všechny třeba ,,Jak onanovat a dosáhnout krásnějších orgasmů“. Dále najdeme inspiraci pro sexuální fantazie, co dělat, když nemůžeme orgasmu dosáhnout, orgasmus s partnerem, tipy pro orální sex a triky pro vícenásobný a mokrý orgasmus. Toť o ženě a ještě mnohem víc.

Mužům je věnována druhá část knihy, organizačně podobně jako v části u ženy – tělověda, anatomie penisu, jak funguje mužský orgasmus, fakta o něm, experimentace, orgasmus bez výronu semene, techniky k oddálení orgasmu.

Nebudu říkat, že jsem nalezla skvělé a originální poznatky. Kupu nápadů musí mít člověk, co sexuálně žije, baví ho to a rád experimentuje, sám ze života. Přesto v těch dvě stě padesáti odstavcích najdeme věci, které by málokoho napadly, vzpomeneme si na ty, na které už jsme zapomněli, nebo oživíme ty, na které jsme líní, protože ruku na srdce – každý má někdy chvíli, kdy se mu tak úplně nechce. Po přečtení téhle knihy toto ale nehrozí.Za mě můžu rozhodně doporučit. Víc takových knih na českém trhu. Možná by pak ubylo nesmyslných fór, kde se ženy ptají proč nemůžou dosáhnout orgasmus.

Kateřina Janouchová je spisovatelka česko-ruského původu věnující se sexuální literatuře. Žije ve Stockholmu. Její zřejmě nejslavnější kniha se jmenuje Nejbližší a popisuje život s alkoholikem. Víc o ní psát nebudu, protože google máme každý.

3 komentáře:

  1. Páni, i když bych se asi červenala u takovéto knihy, určitě bych neodmítla si jí přečíst. A škoda, že si neuvedla nějaký trik z knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sohlasím, nějaký zajímavý výtažek z knihy by článek oživil :-)

      Vymazat
  2. Není proč se červenat, je to o lidské přirozenosti:)

    OdpovědětVymazat