sobota 25. října 2014

Ze života barmanky

Bar musí mít člověk v sobě. Je jedno jestli jste vyučení nebo vystudovaní. Kdo nemá bar v sobě, nepomůže mu žádná škola. Důležitý jsou tři věci - jak se umíte chovat k lidem, jak dokážete snášet blbý kecy a jak rychle točíte pivo. Poslední zmiňovaný je sice důležitý, ale ne nejvíc, protože se to dá zachránit omluvou a charismatem. Ale vysírače najdete všude, někdo přijde a je na něm vidět, že kouká, co je kde špatně a co by mohl kritizovat. Tam nemá moc cenu se ani snažit. Stačí úsměv, bleskový pivo ale stejně se najde něco, co bude blbě - mokrý tácky, moc hlasitá televize, moc tichá televize, program v televizi, tvrdý židle, cokoliv.
Barmanka není jen barmanka. Je to ještě servírka, psycholog, manželská poradna, posluchačka matematikářka, uklízečka, doktor, volač taxi, zjišťovatel autobusů, kadeřník...
Barmanka nikdy není unavená a pokud je, nikoho to nezajímá. Barmanku nic nebolí, nemá osobní problémy, nepotřebuje jíst ani na záchod. Nemůže mít vlastní názor. Barmanka se podobá robotu. Barmanka je robot.
Lidi jsou zlí, lakomí, nepříjemní. Ale existují i výjimky. A ty o to víc potěší.

Jo a JÁ určuju, co se bude v baru poslouchat.

Sledovat na FB mě můžete TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat