neděle 11. ledna 2015

Epesní rajčatová vegan omáčka

Tuhle omáčku tuním postupně už dva roky a teď konečně to má grády! Množství neudávám, všechno je podle chuti.

Potřeba:
rajčata
sušená rajčata
česnek
olivy
bazalka
kapary
cibule

Na oleji osmahneme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Cibule dávám celkem dost na čtyři porce cca čtyři cibule. Přihodíme rajčata a chvíli dusíme. Postupně přidáme kapary a olivy, posolíme a opepříme, obazalkujeme a necháme probublávat. V případě potřeby podlijeme vodou. Vaříme cca dvacet minut (než se uvaří těstoviny:D). Jako poslední přidávám okapaná sušená rajčata a dochucuji lisovaným česnekem.

Podáváme s penne.


Žádné komentáře:

Okomentovat