neděle 5. října 2014

Bylinkové smaženky

Předevčírem jsem měla neuvěřitelnou chuť na nějakou prasárnu a ve své krásné nové kuchařce Veganské pochoutky (toto není reklama, pouze fakt:D) jsem vynalezla bylinkový smaženky. V konečným důsledku jsou to takový lepší bramboráky, ale epesní teda byly.
Recept nebudu opisovat z kuchařky, protože moje placky byly ala co dům dal.
V původním plánu je 600g moučných brambor a jedna mrkev. Já jsem měla těsto spíše 1:1 brambory mrkev, protože brambor jsem našla málo a prozřetelně jsme koupila největší mrkev, kterou jsem našla. Přidala jsem rozmarýn a petrželku, osolila a opepřila. Jelikož česnek byl pak v dipu, který jsem nedělala, protože by mi to na mastný asi nesedlo, dala jsem ho přímo do smaženek.
Pak už stačí jen plácat těsto na pánev a smažit. Ale jelikož jsou to jen brambory a mrkev, špatně se to smaží, rozpadaj se a vubec. Navíc já mám ještě zvláštní pánev, takže se to na ní strašně lepilo. Smaží se cca dvě minuty z každý strany a pak se dávaj ještě na deset minut do trouby.

No kdo má rád bramboráky, určitě si pochutná. Ja se těším na další kolo 3:)

1 komentář:

  1. Já miluju bramboráky! A nevím, čím to je, asi pánvičkou, ale smaží se mi to takhle debilně i normálně, takže myslím, že z tvých "bramboráčků" by opravdu nic nezbylo:D
    perko101.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat